Idén tavasszal is összefogtak a helyi közösségek, hogy önkéntes szemétszedési akció keretében megtisztítsák településünk különböző pontjait. Szombaton a Csömöri Szabadtéri Sportközpont és környéke is fellélegzett!

 

Évek óta számos csömöri közösség áldozza arra egyik tavaszi, illetve őszi hétvégéjét, hogy megtisztítsa a leglátogatottabb külterületi, faluszéli útvonalakat, kirándulóhelyeket. A Csömöri Civil Egyesület tizenhét éve szervezte meg az első szemétszedési akcióját, melyhez több helyi civil csoport is csatlakozott, akkor több száz tonna szemetet gyűjtöttek össze önkéntesek a csömöri határban. És bár azóta lényegesen kevesebb a külterületi szemétlerakás, sajnos még mindig szükség van az önkéntesek munkájára, akik évente kétszer, tavasszal és ősszel is végeznek nagytakarítást.

 

A tavaszi szemétszedési akcióhoz április 6-án szombaton a Csömör KSK vezetői, szakosztályai és önkéntesei is csatlakoztak, akik összegyűjtötték a szemetet a sportcsarnok környékén, így megújult és fellélegzett a Palotai út!

 

A szemeteszsákokat a Községgondnokság munkatársai néhány napon belül összegyűjtik és a hulladéktároló telepre szállítják. Ők biztosították ingyenesen a résztvevőknek a gyűjtő zsákokat és a kesztyűket is.

 

Köszönjük!